Ce conteaza in angajarea studentilor: studiile sau perioada de practica?


Categoria : Blogoteze 
Pentru a procura integral lucrarea contactați-ne! (+373) 68 484 557

In ultimul timp tot mai multe intreprinderi integreaza tineri in departamentele lor, pe care ii formeaza si ii ajuta sa faca primii pasi din punct de vedere al carierei profesionale. Una dintre cele mai mari probleme ale angajatorilor este legata de lipsa de pregatire profesionala a studentilor care aplica pentru pozitii deschise fara sa verifice masura in care si-au dezvoltat abilitatile si competentele necesare pentru companie, deoarece elaborarea tezei de licenta sau master nu este un factor de baza in primirea unui post de lucru. 

Studiile sau programele de practica si trainee?

In perioada procesului de recrutare si selectie a studentilor exista anumite criterii pe care angajatorii le respecta si in baza carora isi aleg viitorii angajati in companía lor. Desi 1/3 dintre studenti considera ca studiile de la universitate sau teza de master elaborata ocupa unul dintre cele mai de baza locuri in virful preferintelor angajatorilor, cei din urma au o alta parere. 

Peste 32% dintre companiile angajatori isi doresc la companie candidatii care au in CV programe de practica, trainee si stagii de internship sau alte activitati extracurriculare, in detrimentul studiilor de la universitate. Intrebati de ce? Pentru ca astfel de programe de practica prezinta nivelul de implicare al studentilot si asigura angajatorii de existenta unor abilitati practice, nu doar teoretice, in baza studiilor de la universitate sau lucrului asupra tezei de licenta sau master.

Din Ghidul de Angajare pentru Tineri realizat de Tirgurile de Cariere din Republica Moldova poti afla cum sa transformi programul de practica intr-un job full-time, care sunt salariile oferite tinerilor, cum sa cresti rapid in cariera profesionala si multe alte informatii utile in caz ca esti in cautarea unui job.

Sfera de activitate este diversa, la fel si departamentele in care companiile au deschis aceste programe de practica. Astfel, in baza cunostintelor acumulate pe perioada anilor de studiu, elaborarea tezei in Moldova si de directia in cariera, iti poti alege ceea ce ti se potriveste cel mai mult.

In 2016, aproape jumatate dintre intreprinderi planifica sa selectezestudenti, absolventi sau candidati cu 0-3 ani experienta, ceea ce reprezinta o crestere fata de anul trecut. 

Cu stima,

Echipa Infoteze.com 

Echipa Nr.1 in elaborarea tezelor la comanda